Ďalšia z radu bláznivých diét: Plast našitý na jazyk!

NETKY.SK • 2 Október 2013, 08:58 • 2 min
Ďalšia z radu bláznivých diét: Plast našitý na jazyk!

BRATISLAVA - Vďaka netradičnej diéte sa dá schudnúť za mesiac vyše desať kíl, stojí to však za to?

slovakia

left justify in out

Trend štíhlosti si už vyžiadal nejednu daň, ľudia sú však stále pre vysnívané postavy schopní urobiť veľa. Telo trýznia nezmyselnými diétami alebo dokonca hladovkami. Sú však aj takí, ktorí majú príliš slabú vôľu a diéta im vydrží sotva týždeň. Pre túto skupinu je určená veľmi netradičná diéta.

S nápadom „náplaste“ na jazyk prišiel v roku 2009 lekár Nikolas Chugay z Beverly Hills a jeho metóda, čuduj sa svete, ženy celkom zaujala. V Amerike už vykonal desiatky operácii a určite si finančne aj slušne prilepšil. Za párminútový zákrok spočívajúci v prišití štvorčeka o veľkosti poštovej známky na jazyk zhruba šiestimi stehmi si pýta dvetisíc dolárov, informoval britský Daily Mail.

A prečo to funguje? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Jazyk je predsa veľmi citlivá časť nášho tela a určite aj sami poznáte, aké nepríjemné je, keď sa na ňom objaví len malá vyrážka. Bolesť je taká nepríjemná, že vás to kompletne odradí od maškrtenia.

A presne o tom je aj táto diéta. Na jazyk vám na mesiac našijú kúsok plastu, ktorý vám umožní jesť v podstate len tekutú stravu. Denný príjem pri takomto stravovaní však často klesne pod hranicu tisíc kalórií, čo je žalostne málo. Preto je viac ako pravdepodobné, že keď vám plast po mesiaci vyoperujú, veľmi rýchlo sa vrátite späť k pôvodnému stravovaniu a jojo efekt vám všetky kilá aj s peknými úrokmi vráti späť.

Nebezpečná metóda?

Doktor Chugay si už stihol vypracovať aj malú štúdiu, podľa ktorej sa všetkým, ktorí jeho experiment podstúpili, podarilo za mesiac schudnúť priemerne osem kíl. Chute si údajne ustriehli po dobu ďalších osem mesiacov, čo však bolo ďalej, štúdia neprezrádza.

Ako každá kontroverzná metóda, aj táto má svojich odporcov. Jedným z nich je doktor Robert Huizeng, ktorý ju považuje za primitívnu. „Mohli by ste si najať niekoho, kto vám bude pri hlave držať zbraň a hroziť výstrelom zakaždým, keď jete,“ citoval doktora Daily Mail.

Okrem toho, že počas experimentálneho mesiaca schudnete, musíte rátať aj s vedľajšími účinkami a sprievodnými javmi. Tým fyzicky najmenej nepríjemným budú ťažkosti s artikuláciou. Ak však vaša práca vyžaduje reprezentatívne vystupovanie, máte malý problém. S plastom našitým na jazyk to bude v podstate nemožné. Omnoho nepríjemnejšie však bude to, keď vám bude jazyk opúchať a nepríjemne bolieť. Samozrejme, hrozia aj infekcie a s akoukoľvek bolesťou spojené problémy so spánkom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies