Ďalšia uniknutá zmluva: Prestup Davida De Gea z Atlética Madrid do United

NETKY.SK • 22 Február 2016, 18:23 • 2 min
Ďalšia uniknutá zmluva: Prestup Davida De Gea z Atlética Madrid do United

MANCHESTER – Na internetovej stránke Football Leaks sa objavili ďalšie uniknuté dokumenty! Tentokrát sa týkajú prestupu Davida De Gea z Atlética Madrid do Manchestru United.

slovakia

left justify in out

Stránka Football Leaks už v minulosti priniesla informácie o neúspešnom prestupe De Gea z United do Realu Madrid. Teraz zverejnili podrobnosti prestupu španielskeho brankára z Atlética Madrid do United.

Najnovšie uniknuté dokumenty sú len ďalšími v rade, keď Football Leaks už skôr zverejnilo zmluvy takých hráčov ako Gareth Bale, Mesut Özil, Radamel Falcao, Anthony Martial, Toni Kroos či naposledy zverejnená klauzula v zmluve Di Maríu, ktorá mu zakazovala prestup do Barcelony, keď prišiel do United z Realu Madrid.

 



Dvadsaťpäťročný brankár patrí medzi najlepších na svete a do United prišiel ešte v roku 2011. Anglický klub, v tej dobe pod vedením Sira Alexa Fergusona, za De Geu zaplatil 18 miliónov eur. Prvých 8 miliónov dostalo Atlético Madrid už 21 dní po podpise zmluvy, zvyšných 10 miliónov dostali o rok neskôr.

Vedenie United tiež súhlasilo, že zaplatí 5 miliónov eur v odmenách. Anglický klub sa taktiež zaviazal zaplatiť €500.000 za každých 25 zápasov, ktoré De Gea odchytá, až do jeho 100.štartu. Navyše zmluva obsahovala aj ďalšie doložky vzťahujúce sa na Ligu majstrov. Atlético dostalo €500.000 zakaždým, keď sa Manchester United prebojoval do skupinovej fázy, ďalších €250.000 za osemfinále a €250.000 za štvrťfinále.

Podľa zmluvy bol United povinný zaplatiť Atléticu Madrid 1 milión eur zakaždým, keď anglický klub vyhral majstrovský titul Premier League, čo sa však stalo iba raz od príchodu De Gea na Old Trafford.

 



Zaujímavé sú aj ďalšie podrobnosti

Pôvodná zmluva s United zabezpečovala mladému brankárovi 38.000 libier týždenne a ďalších 20.000 libier za každý štart. Španielsky brankár vlani v lete podpísal s United novú zmluvu po špekuláciách o jeho prestupe do Realu Madrid.

V dôsledku všetkých klauzúl uvedených vyššie, zaplatil United za mladého brankára minimálne 25 miliónov eur. Vzhľadom na jeho kvalitu je to však stále vynikajúca cena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies