Ďalšia tragická nehoda: V Taliansku sa zrútil z diaľnice autobus, zomrelo 39 ľudí!

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 12:36 • 2 min
Ďalšia tragická nehoda: V Taliansku sa zrútil z diaľnice autobus, zomrelo 39 ľudí!

RÍM - Najmenej 39 obetí si vyžiadala nehoda autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu vo večerných hodinách na juhu Talianska. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Počet obetí nemusí byť konečný, pretože v autobuse sa podľa denníka La Rapubblica nachádzalo 47-49 osôb. Medzi ťažko zranenými je šesť žien, dvaja muži a tri deti. Vodič autobusu pri nehode zahynul. Všetky osoby v autobuse pochádzali z Talianska.

Nehoda sa stala približne o 20.30 h SELČ pri mestečku Avellino na diaľnici A16 v úseku spájajúcom Monteforte Irpino a Baiano. Podľa niektorých informácií sa autobus príliš rýchlo blížil ku kolóne, ktorá sa vytvorila v dôsledku obmedzenia rýchlosti v tomto úseku a končila sa na viadukte. Zo záberov zverejnených na weboch tlačových agentúr ANSA a AGI vyplýva, že autobus vrazil do niekoľkých vozidiel, potom prerazil zvodidlá a zrútil sa z výšky približne 30 metrov.

Noviny Il Mattino napísali, že vodič autobusu sa snažil vyhnúť zrážke s nákladným autom, potom však zdemoloval niekoľko áut a zrútil sa do ťažko prístupného terénu.

Cestujúci v autobuse sa vracali do Neapola z výletu v mestečku Telese Terme. Príčina nehody zatiaľ nie je známa, ale polícia podľa agentúry ANSA pracuje aj s verziou zlyhania bŕzd.

Medzi 11 zranenými, ktorých hospitalizovali, sú aj tri deti a dve z nich sú vo vážnom stave, napísala tlačová agentúra APA. Skupina sa autobusom vracala z víkendovej púte a výletu do kúpeľov. Talianska tlačová agentúra Ansa uviedla, že príčinou nehody mohlo byť aj zlyhanie bŕzd.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies