Ďalšia tragédia v Nemecku: Pacient v berlínskej nemocnici postrelil lekára a spáchal samovraždu

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 15:49 • 2 min
Ďalšia tragédia v Nemecku: Pacient v berlínskej nemocnici postrelil lekára a spáchal samovraždu

BERLÍN - Pacient v Nemocnici Benjamina Franklina v štvrti Steglitz v nemeckej metropole Berlín postrelil dnes lekára a následne spáchal samovraždu. Informovala o tom berlínska polícia, ktorú citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 

 

K incidentu došlo približne o 13.00 h. Lekár utŕžil život ohrozujúce zranenia a hospitalizovali ho na oddelení intenzívnej starostlivosti.

 

 

 

Lekár operáciu neprežil

Čeľustný ortopéd, ktorého dnes v nemocničnom zariadení Univerzitnej kliniky Charité v Berlíne-Steglitzi postrelil jeden z pacientov, zomrel na následky zranení. Útočníka, ktorý následne spáchal samovraždu, identifikovali ako Michaela Cernovicha. Zrejme to však nebol terorista, píše tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

 

 

 

Podľa nich niet žiadnych indícií, že by prípad mal islamistické alebo iné teroristické pozadie.

 

K streľbe došlo v skorých popoludňajších hodinách na Klinike ústnej, čeľustnej a tvárovej chirurgie Nemocnice Benjamina Franklina. Útočník bol pacientom, ktorý sa tam chcel nechať ošetriť. V jednej z izieb niekoľkokrát vystrelil na lekára, aby následne dejisko zločinu opustil a spáchal samovraždu.

 

Lekára sa nepodarilo zachrániť ani napriek okamžitej operácii.

 

Nemocnica Benjamina Franklina, ktorej vedenie dočasne vyzvalo zamestnancov, aby sa zavreli na pracoviskách a neskôr ho nakrátko opustili, je jedným zo štyroch zariadení Charité, najväčšej univerzitnej kliniky v Európe. Objekt zo 60. rokov minulého storočia stojí na juhozápade Berlína a disponuje takmer 900 lôžkami.

 

Prípad vyšetruje kriminálna polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona