Ďalšia tragédia po tajfúne: Hladní Filipínčania čakali na ryžu, zavalila ich stena!

NETKY.SK • 13 November 2013, 06:24 • 2 min
Ďalšia tragédia po tajfúne: Hladní Filipínčania čakali na ryžu, zavalila ich stena!

MANILA - Osem ľudí prišlo o život pri zrútení sa časti štátneho skladu s ryžou vo filipínskom meste Alangalan, ktorý nevydržal nápor tisícov ľudí snažiacich sa získať potravinové zásoby po ničivom tajfúne Hayian.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca Národného potravinového úradu Rex Estoperez, obete zavalila stena skladu, ktorá neodolala náporu ľudí. "Je to veľké nešťastie. Prosíme ľudí, ktorí si vzali zásoby, aby ich nepredávali, ale sa o ne podelili s ostatnými, ktorí ich potrebujú," povedal hovorca podľa agentúry DPA. Ako ďalej predstaviteľ filipínskeho úradu uviedol, zo skladu nachádzajúceho sa v provincii Leyte zmizlo 33.000 vriec lúpanej ryže a 96.000 vriec nelúpanej ryže. V každom z vriec bolo 50 kilogramov plodiny, pričom stratu vyčíslili v prepočte na 22 miliónov eur.

Najnovšia oficiálna bilancia tajfúnu Hayian hovorí o minimálne 1798 mŕtvych, 2600 zranených a 82 nezvestných. Zničených bolo približne 149.000 domov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies