Ďalšia tragédia na svahoch: Iba 17-ročný nemecký zjazdár zomrel deň po páde v Lake Louise

NETKY.SK • 7 December 2017, 12:23 • 2 min
Ďalšia tragédia na svahoch: Iba 17-ročný nemecký zjazdár zomrel deň po páde v Lake Louise

LAKE LOUISE - Nemecký zjazdár Max Burkhart v stredu v nemocnici v kanadskom Calgary podľahol vo veku 17 rokov zraneniam, ktoré utrpel v utorok pri páde počas tréningu na preteky série NorAm Cup v Lake Louise v Alberte.

slovakia

left justify in out

Úmrtie lyžiara z klubu SC Partenkirchen potvrdila asociácia Alpine Canada, referuje Focus aj na základe správ agentúr SID a DPA.

Burkhart bol na podujatí ako člen univerzitného tímu Sugar Bowl Academy. Podľa miestnej polície sa mu stali osudnými vážne traumy v dolnej časti tela pri náraze do bezpečnostnej siete, čo vo štvrtok replikoval hovorca národného zväzu DSV Ralph Eder. Burkharta letecky transportovali v kritickom stave a lekárom sa napokon nepodarilo zachrániť mladíkov život.

Tragédia sa udiala nedlho po tom, ako v polovici novembra na tréningu v kanadskej Nakiske v Alberte zahynul Francúz David Poisson.

Na úmrtie nádejného mladíka reagoval tréner kanadského tímu Mayx Gartner. "Je to tragédia, nemám slov. Súcitím s jeho rodinou," napísal  na twitteri.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies