Ďalšia streľba vo Francúzsku: Pred návštevou premiéra v Marseille pálili maskovaní muži na policajtov

NETKY.SK • 9 Február 2015, 13:00 • 2 min
Ďalšia streľba vo Francúzsku: Pred návštevou premiéra v Marseille pálili maskovaní muži na policajtov

MARSEILLE - Neznámi muži v kuklách strieľali dnes z útočných pušiek značky Kalašnikov na príslušníkov polície v juhofrancúzskom meste Marseille, kam dnes prišiel na návštevu francúzsky premiér Manuel Valls.

slovakia

left justify in out

Na mieste incidentu, ku ktorému došlo na predmestí v severnej časti mesta známom organizovaným zločinom, zasahovala po streľbe špeciálna policajná jednotka. 

 

Senátorka z regiónu Provence-Alpes-Côte d’Azur Samia Ghaliová pre televíziu i-Télé povedala, že ozbrojenci pálili nielen na príslušníkov polície, ale aj na náhodných okoloidúcich. Či pri incidente niekto utrpel zranenia, nebolo bezprostredne známe.

 

Polícia uzavrela celé okolie, evakuovala tamojšiu materskú školu a vyzvala obyvateľov, aby nevychádzali na ulice. Ozbrojencov sa údajne stále nepodarilo dolapiť, uviedla agentúra DPA.

 

Podľa nepotvrdených správ francúzskych médií muži spustili paľbu na policajné vozidlo, pričom nedošlo k žiadnym zraneniam.

 

Do Marseille - druhého najväčšieho mesta Francúzska - pricestoval na návštevu premiér Valls, ktorý má s predstaviteľmi mesta rokovať o otázkach bezpečnosti a vzdelávania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies