Ďalšia streľba v americkej škole: Útočník zabil dvoch študentov!

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 06:47 • 2 min
Ďalšia streľba v americkej škole: Útočník zabil dvoch študentov!

TROUTDALE - Život študenta a predpokladaného útočníka si vyžiadala dnešná streľba na strednej škole pri meste Portland v americkom štáte Oregon, informovala dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Podľa úradu šerifa okresu Multnomah prišli správy o streľbe okolo 8.00 h miestneho času. Študentom cez školský rozhlas nariadili, aby sa v tichosti odobrali do svojich tried a potom ich evakuovali. 
      

Objekt Reynolds High School začala následne prehľadávať špeciálna jednotka, píše agentúra AP. Bližšie informácie o prípade zatiaľ neboli zverejnené. 
      

Kontrola strelných zbraní v Spojených štátoch je pálčivou témou. Nosenie zbrane je zakotvené v ústave spolu so základnými právami ako sloboda prejavu a sloboda vyznania.
      

Plán prezidenta Baracka Obamu na kontrolu minulosti záujemcov o kúpu zbraní, ako aj návrh na zákaz vojenských útočných pušiek a obmedzenie množstva streliva vlani Kongres zamietol. Stalo sa tak napriek streľbe z decembra 2012 v škole v Newtowne v štáte Connecticut, kde strelec usmrtil 20 detí a šesť dospelých.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies