Ďalšia skupina ilegálnych migrantov z Grécka pricestuje do Turecka až v piatok

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 07:52 • 2 min
Ďalšia skupina ilegálnych migrantov z Grécka pricestuje do Turecka až v piatok

DIKILI - Na stredu naplánované vrátenie ďalšej skupiny migrantov z Grécka do Turecka dnes na žiadosť gréckej strany odložili na piatok 8. apríla. Informovali o tom francúzske médiá a tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované turecké zdroje.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Turecka v priebehu dneška informovali o tom, že krajina polmesiaca prevezme už v stredu ďalších asi 200 migrantov z gréckych ostrovov.

 

Harmonogram narušuje fakt, že väčšina migrantov a utečencov zadržaných na gréckych ostrovoch tam požiadala o azyl. Proces posudzovania ich žiadostí formálne začne koncom týždňa.

 

Turecká strana deklarovala, že v jej prípade je všetko pripravené na prijatie migrantov.

 

V zmysle dohody Bruselu a Ankary putujú z Grécka späť do Turecka všetci migranti, ktorí sa do krajiny Helénov dostali ilegálne od 20. marca a nepožiadali tam o azyl, respektíve ich žiadosť zamietli.

 

Európska únia sa však súčasne zaviazala, že za každého takto vyhosteného utečenca zo Sýrie prevezme z Turecka legálnou cestou iného utečenca zo Sýrie.

 

V pondelok takto pricestovala do Nemecka 32-členná skupina Sýrčanov, kým do Fínska ďalších 11 Sýrčanov. A dnes smerovalo podľa tlačovej agentúry AP do Holandska ďalších 31 utečencov zo Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies