Ďalšia sabotáž kvôli vakcínam? Briti museli evakuovať celý závod

NETKY.SK • 28 Január 2021, 06:53 • 2 min
Ďalšia sabotáž kvôli vakcínam? Briti museli evakuovať celý závod

LONDÝN - Britská farmaceutická výrobná spoločnosť, ktorá vyrába vakcíny proti koronavírusu, musela v stredu čiastočne evakuovať svoj závod po tom, čo tam doručili "podozrivý balíček".

slovakia

left justify in out

Britská pobočka firmy Wockhardt, sídliacej v indickom Bombaji, v závode v severnom Walese vyrába očkovaciu látku proti koronavírusu spoločnosti AstraZeneca a Oxfordskej univerzity. Balíček dostala ráno a následne naň upozornila úrady.

 

img


"Na základe odbornej rady sme miesto čiastočne evakuovali až do úplného vyšetrenia. Bezpečnosť našich zamestnancov a kontinuita podnikania majú naďalej prvoradý význam," uviedla firma vo vyhlásení.

 

Ako sa postupovalo?
Polícia regiónu Severný Wales informovala, že riešila "trvajúci incident" vo Wrexham Industrial Estate, pričom uzavreli cesty a požiadali obyvateľov, aby sa oblasti do odvolania vyhýbali. Ministerstvo obrany zase uviedlo, že na miesto privolali tím na zneškodnenie munície.

 

img


Firma zamestnáva 400 ľudí. Neuviedla však, koľko presne evakuovala.

Wockhardt UK uzavrela dohodu s britskou vládou, ktorá vyhradila výrobnú linku vo waleskom závode na zabezpečenie dodávok vakcín proti ochoreniu COVID-19.

 

img

 

Súčasný stav

Závod Wockhardt UK na Wrexham Industrial Estate bol evakuovaný a armáda vyslala jednotku na zneškodňovanie bomby.

 

Polícia uviedla, že balíček bol zaistený a jeho obsah bude "odnesený na analýzu".

 

img

 

Wockhardt uviedol, že zamestnancom bol umožnený návrat a jeho výrobný plán nebol ovplyvnený. Downing Street aj premiér Walesu Mark Drakeford dostávali informácie o incidente, odkedy boli policajti privolaní približne od 22 hod. miestneho času.

 

O zraneniach neboli hlásené žiadne správy. "Neexistujú žiadne väčšie obavy o bezpečnosť verejnosti, niektoré cesty v priemyselnom areáli však zostanú uzavreté, kým budeme pokračovať vo vyšetrovaní," uviedla vo vyhlásení polícia v severnom Walese.

 

 

Wockhardt UK ešte dodal nasledovné: "Môžeme potvrdiť, že vyšetrovanie týkajúce sa prijatého podozrivého balíka bolo ukončené. Vzhľadom na to, že bezpečnosť zamestnancov je našou hlavnou prioritou, bola výroba dočasne pozastavená."

 

Výroba už v týchto chvíľach pokračuje v klasickom režime. Spoločnosť okrem iného uviedla, že pozastavenie výroby nemalo žiaden dopad na jej výrobný proces.

 

img

 

"Sme vďační úradom a odborníkom za ich rýchlu reakciu pri riešení celého incidentu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies