Ďalšia rana pre podmorský svet. Na pobreží Nového Zélandu umierajú delfíny

NETKY.SK • 23 Február 2021, 11:42 • 2 min
Ďalšia rana pre podmorský svet. Na pobreží Nového Zélandu umierajú delfíny

V zálive Golden Bay uviazlo v pondelok 49 delfínov dlhoplutvých.

slovakia

left justify in out

Na pláži Nového Zélandu uviazli desiatky delfínov dlhoplutvých (Globicephala melas). Práve tento úsek je známy tým, že tu k takýmto prípadov dochádza veľmi často. Informovala o tom agentúra AFP.

 

Ako uviedlo Ministerstvo pre ochranu prírody, skupinu 49 delfínov tu ľudia objavili v pondelok skoro ráno v oblasti piesčitého výbežku Farewell Spit (Tuhuroa). Ten leží približne 90 kilometrov severne od turistického mesta Nelson na Južnom ostrove.

 

Prečítajte si tiež: V plytkých vodách Nového Zélandu uviazli desiatky veľrýb, dobrovoľníci rozbehli rozsiahlu akciu na ich záchranu

 

Aj napriek snahe ochranárov do poobedia uhynulo najmenej deväť z nich. Na ich záchrane sa pritom podieľa vyše 60 ľudí. Tí sa snažili udržať morské cicavce nažive a počas prílivu ich dostať na otvorené more.

 

Farewell Spit je 26-kilometrový piesočnatý výbežok do mora na konci zálivu Golden Bay. V tejto lokalite pritom nejde o ojedinelí prípad. V priebehu 15 rokov tu došlo už k minimálne desiatke hromadných úhynov delfínov.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Aktualizované Na pobreží Tasmánie uviazlo takmer 300 veľrýb, tretina z nich už uhynula

 

K poslednému takémuto prípadu došlo vo februári 2017, keď ich tam uviazlo takmer 700 a 250 z nich aj uhynulo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies