Ďalšia kauza v zdravotníctve: NAKA začala trestné stíhanie v prípade nákupu ultrazvukov

NETKY.SK • 15 December 2015, 11:08 • 2 min
Ďalšia kauza v zdravotníctve: NAKA začala trestné stíhanie v prípade nákupu ultrazvukov

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v prípade nákupu ultrazvukov v košickej univerzitnej nemocnici. Na svojej internetovej stránke o tom informuje mimovládna organizácia Via Iuris.

slovakia

left justify in out

"Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie. Nákup navyše preveruje aj Úrad pre verejné obstarávanie," uvádza organizácia na svojej internetovej stránke.

 

V prípade išlo podľa nej o sporne nastavené ceny a kritériá verejného obstarávania, aj vďaka ktorým v tendri napokon zostala iba jedna firma, ktorá zákazku získala.

 

Piešťanská spoločnosť Wega-MS predala v roku 2013 košickej nemocnici štyri ultrazvuky za 375-tisíc eur bez DPH. Podľa združenia Via Iuris ich preplatili v porovnaní so Vsetínskou nemocnicou o 115-tisíc.

 

Spoločnosť Wega-MS patrí Miroslavovi Procházkovi. Jeho syn Michal, ktorý je manažérom rappera Michala Straku, alias Ega, taktiež pracuje v spoločnosti. Známy rapper Ego bol už v minulosti zapletený do kauzy CT-čko v piešťanskej nemocnici.

 

Piešťanská firma bola v súťaži sama, napriek tomu že sa o ňu zaujímalo ďalších 13 firiem. Tie však nespĺňali kritériá, ktoré boli podľa Via Iuris nastavené presne na spoločnosť Wega-MS.

 

Rovnaká firma dodávala ultrazvuky aj do žilinskej nemocnice. Toto obstarávanie polícia nevyšetruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies