Ďalšia dôchodkyňa obeťou podvodníkov

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:54 • 2 min
Ďalšia dôchodkyňa obeťou podvodníkov

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Ďalšia dôchodkyňa sa stala obeťou podvodníkov. Tentokrát úradovali v obci Jesenské v Rimavskosobotskom okrese a opäť použili osvedčené a úspešné triky.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 79-ročnej žene zavolal muž, ktorý sa predstavil ako jej známy a požiadal ju o zálohu na auto. Peniaze samozrejme mal prísť zobrať jeho známy. Dôchodkyňa mužovi hovoriacemu po maďarsky dala 500 eur. Polícia zhotovila identikit, dokonca získali videozáznam s podozrivým. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť pri jeho vypátraní, je možné oznámiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

 

 

Polícia seniorom odporúča, aby si vždy overili, či naozaj volá ich príbuzný a hlavne nedávali peniaze neznámym ľudom. Páchatelia volajú aj niekoľkokrát za sebou, aby im znemožnili preveriť, či naozaj volá príbuzný alebo známy. Ak dôchodcovia nemajú doma peniaze, sú mu dokonca ochotní poslať taxík, aby mohli ísť do banky. Následne im nahovoria, že pre nedostatok času pošlú po peniaze niekoho iného. Páchatelia často vystupujú aj ako pracovníci elektrární, vodární, plynární, sociálnych úradov, či rôznych inštitúcií. Dôverčivým dôchodcom nahovoria, že prišili vrátiť preplatok, vyplatiť rôzne príspevky, zvýšiť dôchodok, prípadne kontrolujú stav elektromerov. V niekoľkých prípadoch vystupujú ako cudzinci, pýtajú sa na cestu do nemocnice a následne prosia o peniaze na operáciu blízkeho, ktorý mal nehodu a leží v nemocnici. Prídu ponúkať aj rôzny tovar, výrazné zľavy alebo darčeky zadarmo. V nestráženej chvíli ich však oberú o peniaze alebo iné cennosti.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies