Ďalšia dôchodkyňa naletela podvodníkom, prišla o úspory

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 11:35 • 2 min
Ďalšia dôchodkyňa naletela podvodníkom, prišla o úspory

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Ďalšia dôchodkyňa sa stala obeťou podvodníkov, dôverčivej babičke stačil len telefonát od údajného príbuzného a pre peniaze išla dokonca aj do banky.

slovakia

left justify in out

Neznámy muž zavolal 83-ročnej babičke z Banskej Bystrice, predstavil sa ako vzdialený príbuzný zo Žemberoviec a požiadal ju o pôžičku. Vylákal od nej 1 500 eur, ktoré mala doma. Pre peniaze mala prísť sekretárka. Babička mladej žene odovzdala hotovosť. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž jej však znovu zavolal a tentoraz chcel, aby z banky vybrala 5 000 eur. Aj tieto peniaze odovzdala údajnej sekretárke na parkovisku oproti banke. Starenka až potom zavolala príbuznému, ktorý však o ničom nevedel. Po podvodníkoch teraz polícia pátra. Neznáma žena mala 20 až 30 rokov, vysoká bola približne 160 až 165 cm, oblečené mala zelené letné šaty bez rukávov. Za tento čin hrozí páchateľom trest na jeden až päť rokov.

 

Polícia opäť upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nedôverovali neznámym ľuďom. Podvodníci si vyberajú najmä osamelo žijúce osoby. Predstavia sa ako príbuzní a pod citovým nátlakom získajú peniaze. Po takomto telefonáte si treba čo najskôr overiť, či naozaj volal príbuzný a ihneď kontaktovať políciu na čísle 158. Polícia upozorňuje, že ľudia by nemali dávať peniaze osobe, ktorú nepoznajú, ani keď tvrdí, že ju poslal príbuzný. S vysokou pravdepodobnosťou ide o podvodníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies