Aktualizované: Ďalšia Babišova nahrávka je vonku. S novinárom sa dohaduje ako poškodiť svojich odporcov

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 10:20 • 2 min
Aktualizované: Ďalšia Babišova nahrávka je vonku. S novinárom sa dohaduje ako poškodiť svojich odporcov

PRAHA - Babišov ďalší škandál je vonku aj so zvukovou nahrávkou, kde sa s novinárom dohaduje akým spôsobom by mal zastrašiť svojich odporcov.

slovakia

left justify in out

Nahrávka sa šíri internetom a sociálnymi sieťami ako neriadená strela. Na zverejnenej nahrávke je rozhor Babiša s redaktorom Mladej fronty, ako poškodiť svojich politických konkurentov ako napríklad politikov z ČSSD. Je až do oka bijúce načo si český minister zaobstaral denník Mladú frontu, ktorú vlastní už pár rokov.

 

Babiš verejnosť ubezpečuje, že on média žiadnym spôsobom neovplyvňuje. Dnes podal aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre dôvodné podozrenie z dlhodobého sledovania a odpočúvania v postavení ústavného činiteľa. Uvažuje, že podá trestné oznámenie aj na samotného Bohuslava Sobotku. Ten označil Babišov možný zámer za prejav bezradnosti a zúfalstva.

 

Babišovi podľa jeho vlastných slov prekáža, že Sobotka o ňom neustále klame. "Nechápem, čo pán premiér predvádza. Stále o mne klame. Ja sa poradím s právnikmi, či naňho nepodám trestné oznámenie, mám toho plné zuby," povedal portálu Novinky.cz Babiš.

 

Českému ministrovi na Slovensku patrí napríklad denník Hospodárske noviny, Stratégie a iné vydavateľstvá Mafra Slovakia. Kontroverzná nahrávka sa objavila na twitterovom účte s názvom Julius Šurman. Juliis Šuman je tiež meno bývalého dôstojníka komunistickej tajnej služby, ktorý vystupoval ako svedok na súde ohľadom evidencie Babiša v zväzkoch ŠTB.

 

 

Babiš reagoval na zverejnené video už včera v čísle MF Dnes. "Ja tie nahrávky nepoznám. Ja len môžem povedať, že je veľmi podivné, že niekto sleduje vicepremiéra vlády a údajne nahráva nejaké veci. Ja som to nepočul, ja to považujem za špinu a považujem to za súčasť tej kampane, ktorá prebieha voči mojej osobe, "povedal Babiš, no nepoprel ich autenticitu nahrávky s novinárom. Ešte včera zverejnila redakcia svoje stanovisko s tým, že s redaktorom, ktorý bol na nahrávke ukončila pracovný pomer.

 

"Dnes sa na internete objavila pochybná nahrávka, o ktorej nevieme kto, kedy, kde a na koho zadanie ju zverejnil a vystupuje v nej jeden z redaktorov MF DNES. Aj napriek tomu, že nepoznáme odpovede na predošlé otázky musí mediálna spoločnosť MAFRA chrániť svoju integritu, a preto sa rozhodla s ním okamžite rozviazať pracovný pomer," napísala Zuzana Kuchtová, personálna riaditeľka mediálnej skupiny MAFRA.

 

Pred časom unikla nahrávka, kde sa Babiš nemiestne a vulgárne vyjadruje na rôzne osoby, ktoré sú mu nepohodlné. Jednu novinárku nazval „ pí...hrdzavou“, premiéra Sobotku označil za tú najväčšiu sviňu, Zaorálek je debil a Marksová je prepitá krava.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies