Ďalší zlodej fotografií nahých celebrít pôjde do väzenia

NETKY.SK • 25 Január 2017, 09:15 • 2 min
Ďalší zlodej fotografií nahých celebrít pôjde do väzenia

LOS ANGELES - Muž, ktorý ukradol súkromné fotografie a videá viacerých celebrít, strávi deväť mesiacov za mrežami. Dvadsaťdeväťročný Edward Majerczyk sa vlani k obvineniu priznal a do výkonu trestu nastúpi 27. februára. Informáciu potvrdil Joseph Fitzpatrick, hovorca prokurátora Zacha Fardona zo štátu Illinois.

slovakia

left justify in out

Majerczyk sa minulý rok priznal, že k fotografiám celebrít ako Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Kate Upton a mnohých ďalších sa dostal prostredníctvom phishingu.

 

 

img

 

img

 

img

 

 

Obetiam zasielal e-maily, ktoré pripomínali oficiálnu komunikáciu spoločností Apple a Google. Po tom, čo adresáti na e-mail reagovali, Majerczyk získal prístup k ich účtom a heslám. Podľa dokumentu sa takto dostal až k 300 účtom na službách iCloud a Gmail, pričom aspoň 30 z nich patrilo známym osobnostiam. Napriek tomu sa vyšetrovateľom nepodarilo nájsť žiadne dôkazy o tom, že Majerczyk stál aj za zverejnením a šírením ukradnutých fotografií z roku 2014.

 

"Pán Majerczyk v tom čase trpel depresiami a sledoval webové stránky obsahujúce pornografický materiál a navštevoval tiež internetové chaty, aby sa tak vyrovnal so sklamaním, ktoré pociťoval v živote," uviedol právny zástupca odsúdeného Thomas Needham.

 

Vlani priznal vinu v kauze krádeže fotografií slávnych osobností aj istý Ryan Collins, ktorému súd vymeral trest 18 mesiacov odňatia slobody. Ani Collinsovi nedokázali, že ukradnuté materiály zverejnil na internete.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies