Ďalší zázrak na rieke Hudson: Pilot helikoptéry pristál na hladine, nikto sa ani len nezranil

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 07:43 • 2 min
Ďalší zázrak na rieke Hudson: Pilot helikoptéry pristál na hladine, nikto sa ani len nezranil

NEW YORK - Po viac ako štyroch rokoch sa v nedeľu New Yorku zopakoval "zázrak z rieky Hudson" - tentoraz však v oveľa menšom meradle.

slovakia

left justify in out

Na hladine totiž nepristál airbus so 155 ľuďmi, ale vrtuľník so štyrmi švédskymi turistami a pilotom, ktorý mal technické problémy. Všetky osoby na palube vyviazli z incidentu bez zranení, oznámili newyorskí hasiči prostredníctvom Twitteru.

Vo vrtuľníku súkromnej spoločnosti, prevádzkujúcej vyhliadkové okružné lety, sa okrem 22-ročného pilota nachádzali dvaja dospelí a dve deti. Stroj, ktorý odštartoval z južného cípu Manhattanu, bol podľa očitých svedkov približne dvanásť minút vo vzduchu, keď náhle stratil výšku a pilot sa rozhodol, že dosadne na hladinu rieky Hudson.

"Pilot sa zachoval výborne, keď si uvedomíte, že mu prestal fungovať motor," uviedol zástupca šéfa newyorských hasičov Thomas McKavanagh pre New York Daily News.  Osoby z vrtuľníka dopravili na breh jachtári, ktorí sa v tom čase nachádzali nablízku.

Tento incident vyvolal spomienky na "hudsonský zázrak" z 15. januára 2009. Vtedy musel pilot Airbusu A320 núdzovo pristáť na rieke Hudson po tom, čo krátko po štarte vletel do kŕdľa husí a niekoľko ich nasali motory, ktoré stratili ťah. Všetkých 150 cestujúcich a päť členov posádky nehodu prežili. Pilot Chesley Sullenberger bol oslavovaný ako hrdina, gratuloval mu aj prezident Barack Obama.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies