Ďalší zásah NAKA: V putách skončil muž podozrivý z prípravy vraždy prokurátora Žilinku a Lipšica

NETKY.SK • 21 September 2020, 14:29 • 2 min
Ďalší zásah NAKA: V putách skončil muž podozrivý z prípravy vraždy prokurátora Žilinku a Lipšica

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie "Objednávka" zadržala a obvinila Dušana Kracina z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

slovakia

left justify in out

Kracina si mal objednať vraždy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Informoval o tom hovorca polície Michal Slivka.

 

img

 

„Ide o policajnú akciu s názvom Objednávka, počas ktorej sme zadržali Dušana K. Vyšetrovateľ ho ešte včera obvinil z obzvlášť závažného zločin úkladnej vraždy," informoval hovorca prezídia Michal Slivka. Razia sa uskutočnila na juhu Slovenska, v meste Komárno.

 

"Skutku sa mal dopustiť na dvoch osobách, na chránenej osobe, ktorou je tiež verejný činiteľ, ale aj osobe, ktorá plní povinnosti uložené na základe zákona a tiež z osobitného motívu, ktorým je objednávka alebo v úmysle získať majetkový prospech," uviedol Slivka.

 

 

V súčasnosti s obvineným prebiehajú procesné úkony. Kracinovo meno tiež figuruje aj v kauze zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Exšéf kriminálky finančnej správy Makó ostáva vo väzbe, rozhodol súd

 

Anduskó sa k pripravovanej vražde priznal

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Medzi obvinenými sú aj Alena Zsuzová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Zoltán Andruskó.

 

Jediný kto sa k pripravovanej vražde priznal, je odsúdený Zoltán Andruskó. Z jeho svedeckej výpovede vyplýva, že za vraždu elitného prokurátora mal zinkasovať 70-tisíc eur od volavky Zsuzovej a za likvidáciu bývalého politika Daniela Lipšica až 200-tisíc eur. 

 

Zvyšná štovrica Zsuzová, Szabó, Marček a Kracina svoj podiel na príprave vrážd do dnešného dňa popierajú. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies