Ďalší výskyt ochorení po nákaze antraxom v Maďarsku už nehrozí

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 18:17 • 2 min
Ďalší výskyt ochorení po nákaze antraxom v Maďarsku už nehrozí

BUDAPEŠŤ - Výskyt ďalších prípadov ochorení po nákaze antraxom, ktorá sa objavila minulý týždeň v maďarskom Tiszafürede, už nehrozí.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI to vyhlásil dnes hlavný hygienik Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy Róbert Sinkó-Káli.
     

"Vzhľadom na inkubačnú dobu už nemožno očakávať vypuknutie ďalších ochorení v Tiszafürede a jeho okolí," konštatoval Sinkó-Káli na tlačovej konferencii.
     

Zároveň zdôraznil, že ľudia v danom regióne môžu pokojne konzumovať všetky potraviny a že návštevníkom regiónu nehrozí žiadne zdravotné riziko.
     

Podľa vyjadrenia hygienika ochoreli iba ľudia, ktorí boli dlhodobo v kontakte s infikovanými zvieratami a tí, ktorí spracovávali surové mäso týchto zvierat. "Prípravou jedál a konzumáciou sa nenakazil nikto," podčiarkol župný hygienik.
     

Počet pacientov nakazených minulý týždeň slezinovou sneťou, ktorých hospitalizovali vo východomaďarskom Debrecíne, je celkom osem a ich aktuálny zdravotný stav je dobrý.
     

Slezinová sneť je infekcia, ktorá môže postihnúť zvieratá i ľudí. Baktéria Bacillus anthracis, ktorá toto ochorenie spôsobuje, môže byť použitá aj ako biologická zbraň. V prípade zanedbania liečby dôjde k otrave krvi a v 20 percentách prípadov sa ochorenie končí smrťou. Liečba antibiotikami je účinná a nákaza sa nešíri medzi ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies