AKTUALIZÁCIA: Ďalší výbuch bytovky, zapríčinil zranenia piatich osôb

NETKY.SK • 17 Január 2020, 14:33 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Ďalší výbuch bytovky, zapríčinil zranenia piatich osôb

BRATISLAVA – Na Bartókovej ulici v bratislavskom Starom Meste zasahujú hasiči, dôvôdom je výbuch bytovky na prvom poschodí. Pri požiari bytu v bratislavskom Starom Meste, ktorý nastal po výbuchu, utrpelo zranenie päť osôb. Boli intoxikované splodinami.

slovakia

left justify in out

Momentálne sa nachádzajú v opatere záchrannej zdravotnej služby. O tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Evakuácia obyvateľov

Hasiči podľa Križanovej momentálne vykonávajú prieskum v jednotlivých bytoch, či sa v nich nenachádzajú ďalšie osoby. Bratislavská polícia na sociálnej sieti uviedla, že z dôvodu zadymenia sa uskutočňuje evakuácia obyvateľov. "Hasiči naďalej pokračujú v lokalizácii požiaru," povedala Križanová.

 

Križanová priblížila, že požiar vypukol v jednom z bytov na prvom poschodí. Na mieste sa nachádza takmer 30 hasičov.

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová ponúkla pomoc obyvateľom poškodených bytov. 

 

img

 

Na miesto mierila expertízna skupina

"Hovorila som s riaditeľkou Základnej školy Hlboká, ktorá je pripravená poskytnúť priestory školy pre ľudí, ktorí sa pre následky požiaru ocitnú bez strechy nad hlavou," uviedla Aufrichtová na sociálnej sieti. Dodala, že miestny úrad je pripravený pomôcť všetkým poškodeným aj v ďalších veciach, ktoré sú v jeho kompetencii.

 

HaZZ uviedol, že požiar sa podarilo lokalizovať a hasiči pokračujú v jeho likvidácii. Na miesto mierila aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies