Ďalší veľký sponzor opustil Brazílsku futbalovú konfederáciu

NETKY.SK • 22 November 2016, 18:08 • 2 min
Ďalší veľký sponzor opustil Brazílsku futbalovú konfederáciu

RIO DE JANEIRO - Brazílska futbalová konfederácia (CBF) v dôsledku korupčných škandálov prišla v ostatných osemnástich mesiacoch o päť hlavných sponzorov.

slovakia

left justify in out

Najnovšie vypovedal zmluvu kórejský Samsung, ktorý zaznamenal výrazné finančné straty pre problémy s jedným z najnovších modelov mobilných telefónov. Podľa miestnych médií to bude pre CBF znamenať stratu 20 miliónov amerických dolárov. Už skôr sa zriekli spolupráce s brazílskym futbalom značky Michelin a Gillete. CBF poprela, že by finančný výpadok znamenal problém a dodala, že stále disponuje dostatkom sponzorov.


Súčasného prezidenta CBF Marca Pola del Nera sa snažia justičné orgány dostať pred súd do USA, kde by mal čeliť obvineniam z vydierania, podvodu a ďalších trestných činov. Zatiaľ sa mu však darí vyhýbať extradícií. Podobné šťastie nemal bývalý šéf CBF José Maria Marin, ktorého zatkli minulý rok vo Švajčiarsku a v súčasnosti čaká na súd v domácom väzení v New Yorku po zaplatení kaucie 15 miliónov USD.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies