Ďalší veľký prestup zo Žiliny! Mládežnícky reprezentant smeruje do Talianska

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 11:34 • 2 min
Ďalší veľký prestup zo Žiliny! Mládežnícky reprezentant smeruje do Talianska

Florencia - Slovenský futbalový obranca Dávid Hancko sa stal novou posilou ACF Fiorentina. Vedenie ôsmeho tímu uplynulého ročníka talianskej Serie A potvrdilo príchod reprezentanta SR do 21 rokov vo štvrtok na svojom oficiálnom webe.

slovakia

left justify in out

Klub nezverejnil prestupovú čiastku, podľa talianskych médií by sa odstupné za 20-ročného zadáka malo vyšplhať nad tri milióny eur, s bonusmi by mohla suma dosiahnuť až štyri milióny. "Fiorentina oznámila, že dosiahla dohodu o definitívnom prestupe Dávida Hancka z MSK Žilina. V najbližších dňoch pricestuje do Florencie, aby absolvoval lekárske testy," uviedol klub na svojej internetovej stránke.

 

Hancka, ktorý je schopný hrať na poste stopéra i ľavého obrancu, v januári zaradila Európska futbalová únia (UEFA) medzi 50 najväčších talentov sveta. V žilinskom A-tíme pôsobil dva roky, vo Fortuna lige debutoval 12. marca 2016 v zápase s Podbrezovou. Rodák z Prievidze nastupoval aj v mládežníckych reprezentačných výberoch, na konte má sedem štartov v drese "dvadsaťjednotky". V MŠK mal kontrakt platný do 30. júna 2020.

 

Na Apeninský polostrov mieri aj jeho spoluhráč zo Žiliny Samuel Mráz. Dvadsaťjedenročný útočník, ktorý bol s 21 gólmi najlepší strelec Fortuna ligy 2017/2018, zaujal predstaviteľov FC Empoli. Prestup by mal podľa talianskych médií skompletizovať v najbližších dňoch.

 

Víťaz Serie B 2017/2018 a teda nováčik najvyššej talianskej súťaže by mal zaplatiť Žiline za talentovaného zakončovateľa 1,5 milióna eur. Mráz debutoval v najvyššej slovenskej súťaži v apríli 2014 v drese Senice, do Žiliny zamieril vlani. Pravidelne nastupoval aj v mládežníckych reprtezentačných tímoch, za SR 21 odohral štyri zápasy a strelil tri góly.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona