Ďalší útok žraloka v Austrálii: Surfista utrpel vážne zranenia končatín

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 06:48 • 2 min
Ďalší útok žraloka v Austrálii: Surfista utrpel vážne zranenia končatín

SYDNEY - Surfistovi spôsobil dnes vážne zranenia žralok pri východnom pobreží Austrálie, necelý týždeň po smrteľnom útoku dravej morskej ryby. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Polícia vo vyhlásení uviedla, že muž-štyridsiatnik utrpel poranenia nôh a rúk dnes na svitaní miestneho času pri meste Evans Head, v štáte Nový Južný Wales, 550 kilometrov severne od Sydney. Surfistu previezla sanitka do nemocnice v meste Lismore vo vážnom, ale stabilizovanom stave.

 

Evans Head sa nachádza 40 kilometrov južne od turistického mesta Ballina, kde žralok 2. júla spôsobil kritické zranenia 32-ročnému surfistovi Mattovi Leemu a vo februári smrteľne dohrýzol japonského turistu Tadašiho Nakaharu (41) počas surfovania.

 

Druhou tohtoročnou obeťou smrtiaceho útoku žraloka v Austrálii sa stal v sobotu 25. júla rekreačný potápač Damian Johnson (46), ktorého napadol dravý živočích pri východnom pobreží austrálskeho ostrova Tasmánia, 1600 kilometrov južne od Balliny.

 

Žraloky sa pri austrálskych plážach vyskytujú bežne, ale smrteľné útoky sú zriedkavé. Krajina zaznamenala v posledných desaťročiach priemerne dva smrteľné útoky ročne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona