Teroristický útok v Istanbule zabil 11 ľudí: Polícia vypočúva štyroch podozrivých

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:30 • 2 min
Teroristický útok v Istanbule zabil 11 ľudí: Polícia vypočúva štyroch podozrivých

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala a predviedla na výsluch štyri osoby podozrivé z účasti na dnešnom bombovom útoku v centre Istanbulu, ktorý si vyžiadal najmenej 11 mŕtvych a 36 zranených. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na správy tureckých médií.

slovakia

left justify in out

Štvoricu podozrivých vypočúvajú na hlavnom veliteľstve istanbulskej polície. Podľa súkromnej tlačovej agentúry Dogan si zaistené osoby prenajali automobil, ktorý bol použitý pri útoku na policajné vozidlo prevážajúce poriadkové sily.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan reagoval vyhlásením o pokračovaní neľútostného boja proti terorizmu. Osobne tiež navštívil nemocnicu, kde hospitalizovali zranených, uviedla agentúra AP.

 

Medzi mŕtvymi sú siedmi policajti a štyria civilisti. Najmenej tri zo zranených osôb sú vo vážnom stave.

 

Atentát sa odohral počas rannej dopravnej špičky na frekventovanej križovatke neďaleko turistami vyhľadávanej historickej štvrti Istanbulu. Explóziu spôsobila nálož umiestnená v ďalšom automobile, ktorá bola uvedená do činnosti diaľkovým ovládaním.

 

K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ nikto neprihlásil. Od začiatku tohto roku došlo v Istanbule už k trom väčším útokom, dva ďalšie sa stali v hlavnom meste Ankara.

 

Od vlaňajšieho júla, keď skolaboval krehký mierový proces, na turecké policajné a vojenské ciele útočia povstalci zo Strany kurdských pracujúcich (PKK). Zo série vražedných bombových útokov na území Turecka je obviňovaná aj extrémistická skupina Islamský štát (IS).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies