Ďalší útok v Turecku: Bomba zabila 5 ľudí, 36 je zranených

NETKY.SK • 14 Január 2016, 06:53 • 2 min
Ďalší útok v Turecku: Bomba zabila 5 ľudí, 36 je zranených

ISTANBUL - Päť mŕtvych a najmenej 36 zranených si vyžiadal dnes bombový útok pred budovou policajného ústredia v juhovýchodnej tureckej provincii Diyarbakir. Explózia auta naloženého výbušninami zabila aj ženu a dieťa, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo v okrese Činar, pred vchodom do policajnej budovy. Explózia okrem nej poškodila aj neďaleké obytné domy. Trosky budovy začali prehľadávať záchranári.

 

 

Po výbuchu útočníci údajne odpálili na budovu niekoľko rakiet. Agentúra DPA, ktorá sa odvolala na miestne médiá, uviedla, že útočníci strieľali aj na bezpečnostné sily.

 

K útoku sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina. Turecké úrady však z neho podozrievajú militantov zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je aktívna v tejto provincii, dodala BBC.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies