Ďalší útok na turistku v Indii, tentokrát sa obeťou znásilnenia stala mladá Nemka

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 11:19 • 2 min
Ďalší útok na turistku v Indii, tentokrát sa obeťou znásilnenia stala mladá Nemka

NAI DILLÍ - V juhoindickom štáte Tamilnádu znásilnili 38-ročnú nemeckú turistku. Totožnosť páchateľov sa dosiaľ nepodarilo zistiť, informovala dnes tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Ženu znásilnili v nedeľu ráno v blízkosti plážového letoviska v okrese mesta Mámallapuram, vyše 50 kilometrov južne od Čennaí, hlavného mesta zväzového štátu Tamilnádu. "Turistka sa vybrala na prechádzku po pláži a práve sa opaľovala na osamelom mieste, keď ju napadli," uviedla miestna policajná inšpektorka, ktorú citovala agentúra DPA.

 

"Tvrdila, že dvaja muži ju odvliekli do neďalekého hája a zaútočili na ňu," dodala inšpektorka s tým, že znásilnenie potvrdilo aj lekárske vyšetrenie. Polícia vypočula miestnych obyvateľov, zatiaľ nikoho nezatkla. Z činu podozrieva ľudí, ktorí bývajú v domoch na pláži, a miestnych rybárov.

 

K znásilneniu Nemky došlo približne dva týždne po tom, čo v západoindickom štáte Goa bola znásilnená a zaškrtená 28-ročná Írka Danielle McLaughlinová. Jej telo našli neďaleko plážového letoviska Kannkonn (Canacona). Polícia zatkla miestneho obyvateľa, ktorý sa k znásilneniu a vražde priznal.

 

India sa v posledných rokoch stala centrom pozornosti celého sveta práve pre prípady sexuálneho násilia proti ženám. Hromadné znásilnenie študentky gangom v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí v roku 2012 viedlo k obrovským protestom verejnosti a k sprísneniu zákonov na ochranu žien. 

 

Avšak aktivisti tvrdia, že v prístupe voči sexuálnym útokom sa zmenilo iba málo, a vyhlasujú, že napadnutia žien a dievčat pokračujú v rovnakom počte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies