Ďalší útok na školu OSN zabil desať Palestínčanov

NETKY.SK • 3 August 2014, 12:38 • 2 min
Ďalší útok na školu OSN zabil desať Palestínčanov

GAZA/JERUZALEM - Najmenej desať mŕtvych a 30 zranených si vyžiadal ďalší izraelský letecký útok na školu OSN na juhu Pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov vchod do školy v meste Rafah zasiahla strela vypálená z lietadla. V budove sa ukrývajú stovky Palestínčanov, ktorí ušli pred bojmi zo svojich domovov. Izraelská armáda sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila. Ostreľovanie v Pásme Gazy zabilo v nedeľu aj ďalších 30 Palestínčanov.

 

Izraelská armáda odštartovala ofenzívu proti Hamásu v Pásme Gazy 8. júla. Hlavným cieľom je zničenie pašeráckych tunelov a tým aj zastavenie palestínskych raketových útokov ako aj pašovania zbraní. Izrael začal v sobotu sťahovať časť pozemných jednotiek z pásma, no varoval, že útoky proti Hamásu budú pokračovať aj po splnení základného cieľa. Ofenzíva si doteraz vyžiadala 1726 mŕtvych na palestínskej strane. Izrael hlási 64 zabitých vojakov a troch civilistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona