Aktualizované: Do policajného auta na Champs-Elysées vrazil ozbrojený radikálny islamista, zadržali štyroch príbuzných páchateľa

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 11:36 • 2 min
Aktualizované: Do policajného auta na Champs-Elysées vrazil ozbrojený radikálny islamista, zadržali štyroch príbuzných páchateľa

PARÍŽ - Vodič, ktorý dnes najskôr predbehol s automobilom mikrobus francúzskeho žandárstva na bulvári Champs-Elysées v Paríži a napokon do neho narazil, je po smrti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štyria členovia rodiny muža zabitého po tom, ako v pondelok narazil autom do policajnej kolóny na parížskej ulici Champs-Élysées, sú vo väzbe. 

 

Štvoricu príbuzných zadržali v noci nadnes v rámci protiteroristického vyšetrovania pondelkového útoku na Champs-Élysées.

 

Potvrdil to francúzsky minister vnútra Gérard Collomb, ktorý hovoril o pokuse o útok muža z predmestia francúzskej metropoly.

 

Jeho automobil po náraze explodoval a vzplanul. Muž bol ozbrojený kalašnikovom, informoval s odvolaním sa na policajné zdroje prvý program verejnoprávnej nemeckej televízie ARD.

 

Okrem vodiča pri incidente, ktorého vyšetrovanie už prevzala protiteroristická sekcia prokuratúry, nebol nikto zranený.

 

Podľa informácií spravodajskej televízie BFM TV bol útočníkom 33-ročný muž, ktorého polícia registrovala ako radikálneho islamistu.

 

Polícia už krátko po kolízii vyzvala občanov, aby sa lokalite vyhli a okolie dejiska incidentu, iba necelých 200 metrov od úradu francúzskeho prezidenta, hermeticky uzavrela. Súpravy metra iba prechádzali cez stanicu Champs-Élysées-Clemenceau, avšak nezastavovali na nej.

 

Na mieste zasahovali nielen hasiči, ktorí zlikvidovali požiar, ale aj pyrotechnici, ktorí našli v útočníkovom automobile typu Renault Mégane najmenej jednu plynovú fľašu, viacero strelných zbraní vrátane kalašnikova a muníciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies