Ďalší útok medveďa na lesníka! Čo na to Zásahový tím?

NETKY.SK • 2 August 2022, 10:58 • 2 min
Ďalší útok medveďa na lesníka! Čo na to Zásahový tím?

DOMANIŽA - Najnovší stret medveďa s človekom sa odohral včera v okrese Považská Bystrica.

slovakia

left justify in out

K útoku medveďa na lesného taxátora, ktorý spolu s kolegami mapoval lesné porasty, došlo okolo 16.00 v časti Hodoň v Domanižskej Lehote, približne 200 metrov od lesnej hájovne. Podľa starostu ide o lokalitu, kam pravidelne chodia turisti na bicykloch a za prírodou. 

 

Taxátori sa pohybovali v teréne rozdelení. Medveď sa nachádzal v redšom lese. Od taxátora, ktorý bol približne 20 metrov od neho, bol najskôr chrbtom. Medveď sa potom na neho otočil a zbadal lesného projektanta, ktorý začal cúvať, aby nenarušil jeho teritórium," opísal starosta obce František Matušík.

 

img

 

Medveď sa však podľa neho na muža rozbehol, začal ho hrýzť a škriabať, pohrýzol mu stehno, doškriabal brucho, muž mal tržné rany, utrpel i zlomeninu na ruke. Útok trval približne štyri minúty. Muž začal kričať, čo zalarmovalo jeho kolegov. Ako ležal na zemi, medveď sa vrátil, už však nezaútočil. Lesný projektant mal pri sebe aj sprej proti medveďom, podľa Matušíka ho však pri rýchlom útoku nedokázal použiť.

 

Zo sveta: Neuveríte, akou premenou prešiel vo väzení bývalý paralympionik Oscar Pistorius!

 

img


„Išlo o druhý útok medveďa za posledný rok v Domaniži a okolí. V poslednej dobe máme dosť stretnutí s medveďom, pred dvoma týždňami došlo k stretu medvedice a jedného z lesných zamestnancov v lokalite strelnice. Čoraz viac je to bližšie k obydliam, je ich podstatne viac, ako tomu bývalo v minulosti. Nejde o medveďov, ktorí by chodili do dediny do odpadových nádob, pohybujú sa na kraji lesa," zdôraznil starosta obce Matušík s tým, že obyvatelia majú strach.

Zásahový tím pre medveďa hnedého by mal podľa informácií starostu do obce prísť počas dnešného dňa. 

 

Z domácej politiky: K čomu vyzýva minister Jaroslav Naď členov strany SaS?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona