Ďalší teroristický útok v Bagdade: Najmenej 20 mŕtvych a 35 zranených

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 19:09 • 2 min
Ďalší teroristický útok v Bagdade: Najmenej 20 mŕtvych a 35 zranených

BAGDAD - Na prinajmenšom 20 mŕtvych a 35 zranených stúpol počet obetí samovražedného útočníka, ktorý sa dnes odpálil na kontrolnom stanovišti bezpečnostných síl v prevažne šiitskej štvrti irackej metropoly Bagdad. S odvolaním sa na správy irackých úradov a médií o tom informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útok v bagdadskej štvrti Kázimíja sa prostredníctvom svojej spriatelenej tlačovej agentúry Amak prihlásila militantná organizácia Islamský štát (IS). Medzi obeťami na životoch sú podľa BBC vojaci aj civilisti. Bezpečnostné sily podľa irackých médií po útoku posilnili hliadky na viacerých kontrolných stanovištiach v hlavnom meste.

 

Jednotky IS naďalej kontrolujú pomerne rozsiahle oblasti na severe a západe Iraku vrátane druhého najvýznamnejšieho mesta Mósul. Militanti z tejto extrémistickej organizácie stoja podľa vlastných slov aj za dvoma koordinovanými bombovými útokmi, pri ktorých 3. júla zahynulo v Bagdade najmenej 292 ľudí a ktoré sú považované za vôbec najkrvavejšie od Američanmi vedenej invázie v roku 2003.

 

K týmto útokom došlo v štvrti Karráda, taktiež obývanej prevažne šiitmi. Sunnitskí džihádisti z IS totiž považujú šiitov za odpadlíkov od islamskej viery a často útočia práve na nimi obývané oblasti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies