Ďalší summit EÚ bez posunu: Theresa Mayová zjavne nevie, ako ďalej

NETKY.SK • 18 Október 2018, 06:17 • 2 min
Ďalší summit EÚ bez posunu: Theresa Mayová zjavne nevie, ako ďalej

BRUSEL - Britská premiérka Theresa Mayová v otázke brexitu zrejme stagnuje, nedokázala totiž predložiť žiadne nové návrhy, ktoré by obnovili rokovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani na úvod summitu EÚ v Bruseli.

 

Tajani bol prítomný na stretnutí Mayovej s hlavami vlád a štátov členských krajín EÚ. Počas tlačovej besedy, ktorá nasledovala po tomto stretnutí, Tajani zdôraznil, že Mayová vo svojom príhovore nepredložila žiadne nové iniciatívy spojené s rokovaniami o dosiahnutí politickej dohody pre riadený brexit.

 

img

Predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani

Zdroj: SITA

 

Podľa jeho slov bola atmosféra na úvod rokovaní oveľa uvoľnenejšia ako počas neformálneho summitu v Salzburgu, zároveň však dodal, že premiérka neponúkla "žiadne zmeny v obsahu". "Nepostrehol som nič podstatne nové v obsahu. Ale cítil som politickú vôľu dosiahnuť pokrok," uviedol Tajani pred novinármi s odkazom na Mayovej predošlé návrhy týkajúce sa dohody o brexitom s EÚ.

 

Mayová tak nevyšla v ústrety žiadosti predsedu Európskej rady Donalda Tuska, ktorý ju v utorok vyzval, aby do Bruselu prišla s novými a "kreatívnymi" návrhmi, ktoré by premiérom a prezidentom umožnili pohnúť sa zo "slepej uličky" doterajších rokovaní o brexite.

 

img

Britská premiérka Theresa Mayová

Zdroj: SITA

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies