Ďalší šok: Zomrel reprezentačný lekár Vladimír Lupták

NETKY.SK • 15 September 2014, 15:18 • 2 min
Ďalší šok: Zomrel reprezentačný lekár Vladimír Lupták

BRATISLAVA - Vo veku 50 rokov podľahol v nedeľu zákernej chorobe lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták.

slovakia

left justify in out

Smutnú informáciu priniesli oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ako aj oficiálne internetové stránky HC Slovan Bratislava. Deň 14. september sa tak negatívne zapíše do histórie, keďže na život si siahol aj bývalý reprezentant a majster sveta z Göteborgu Miroslav Hlinka.
      

Lupták prehral boj s dlhou a ťažkou chorobou. Jeho poslednou veľkou akciou pri národnom tíme boli februárové ZOH v Soči. Kariéru hokejového lekára odštartoval v roku 2000 v Slovane Bratislava, kde zotrval ďalších sedem rokov. S "belasými" sa ako člen realizačného tímu tešil z piatich majstrovských titulov. Odborne sa špecializoval v oblasti športovej traumatológie, jeho hlavným zameraním boli artroskopické operácie kĺbov.
     

"Dnes zomrel niekto, koho som si nesmierne vážila, a nielen ako lekára - odborníka, ale predovšetkým ako človeka. Niekto, kto tu bol vždy pre mňa a po kom ostane v mojom srdci navždy prázdne miesto. Ďakujem za všetko, Doki! Už teraz chýbate, a tak veľmi," napísala na sociálnej sieti slovenská tenistka Dominika Cibulková.

 

 


      

V nedeľu 14. septembra si vzal život aj bývalý reprezentačný center Miroslav Hlinka. Ten sa obesil na balkóne banskobystrického hotela, v ktorom býval počas vykonávania funkcie asistenta trénera miestneho extraligistu HC'05 Banská Bystrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies