Ďalší Slovák prerazil na svetovom trhu! O jeho priesvitnú kávu majú záujem hlavne v Ázii

NETKY.SK • 14 August 2017, 15:03 • 2 min
Ďalší Slovák prerazil na svetovom trhu! O jeho priesvitnú kávu majú záujem hlavne v Ázii

BRATISLAVA – Slovák Dávid Nagy prišiel s úžasným nápadom, pripravil kávový nápoj veľmi netradičným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Namiesto tmavého horúceho nápoja podávaného v šálke, ho pripravil vo forme energetického studeného nápoja vo fľaške. Chuťovo sa veľmi nelíši od tradičnej kávy ale jeho vzhľad je jednoznačne iný. Chcel vytvoriť nápoj, ktorý nebude mať nežiadúce vedľajšie účinky ako zažltnutý chrup a pritom splní to, čo sa od kávy očakáva.

 

Dávidova káva je priezračná podávaná v sklenenej fľaši a jej chuť je príjemne horkastá. Mladý Košičan sa rozhodol vyvíjať svoj nápad v období, keď ho práca veľmi nebavila a po troch mesiacoch sa mu podarilo projekt dotiahnuť do úspešného konca. Keďže nemal dostatok financií na rozbehnutie svojho podnikania, rozhodol sa odísť do Británie, kde si našiel prácu a pomaly rozbehol biznis. Po uverejnení článku o jeho Clear Coffe v denníku Evening Standart, sa behom týždňa objednávky začali len tak sypať. Obrovský záujem o produkt prejavil hlavne ázijský trh.

 

Z Južnej Kórei dostal obrovskú objednávku na ktorú žiaľ nebol pripravený. „Počas jedného týždňa sme mali vyše 10-tisíc objednávok, no nemali sme ani toľko fliaš na sklade, ani pražiareň nebola na takýto záujem pripravená,“ uviedol Dávid s miernym sklamaním v hlase.

 

Tento mesiac však očakáva ďalšiu veľkú objednávku z Južnej Kórei a Japonska. Verí, že objednávky budú v objemoch až 45-tisíc fliaš. Niektoré ázijské obchodné siete by chceli odoberať až milión kusov ročne, na čo ešte mladý Košičan nemá kapacity, no pevne verí, že sa to v najbližšej budúcnosti zmení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies