Ďalší škandál v USA: Policajt zastrelil nahého neozbrojeného Afroameričana

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 09:16 • 2 min
Ďalší škandál v USA: Policajt zastrelil nahého neozbrojeného Afroameričana

ATLANTA - Biely policajt zastrelil neozbrojeného Afroameričana, ktorý behal nahý po parkovisku v oblasti Atlanty, metropoly amerického štátu Georgia. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady a médiá.

slovakia

left justify in out

K tragickému incidentu došlo počas pondelkového policajného zásahu v bytovom komplexe v okrese DeKalb.

Polícia reagovala na telefonát obyvateľa, ktorý ju upozornil, že po objekte behá úplne nahý muž, ktorý sa "správa nepríčetne, klope na dvere a lezie po zemi".

 

K osudnej konfrontácií došlo na parkovisku bytového komplexu, kde "podozrivý" muž nereagoval na varovania a bežal v ústrety policajtovi, ktorý na neho následne dvakrát vystrelil.

 

Náčelník okresnej polície postup svojho kolegu kritizoval. Zasahujúci príslušník mal podľa jeho slov predpokladať, že muž pravdepodobne trpel nejakou duševnou poruchou. Okolnosti prípadu preskúmajú z vyšetrovacieho úradu štátu Georgia.

 

Podľa agentúry Reuters ide o ďalší zo série medializovaných prípadov zabitia neozbrojených Američanov bielymi policajtmi. Najväčšiu pozornosť vzbudili vlaňajšie udalosti tohto druhu z New Yorku a z mesta Ferguson v štáte Missouri, ktoré vyvolali rozsiahle pobúrenie verejnosti.

 

Americké úrady v reakcii na tieto prípady začali skúmať primeranosť používania sily zo strany policajných zložiek, a to najmä voči príslušníkom menšín, nižších sociálnych vrstiev a psychicky chorým osobám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies