Ďalší škandál s mäsom: Mäsokombinát mlel do klobás uhynuté zvieratá!

NETKY.SK • 21 Marec 2013, 15:00 • 2 min
Ďalší škandál s mäsom: Mäsokombinát mlel do klobás uhynuté zvieratá!

VARŠAVA - Rozomleté mäso z uhynutých zvierat pridávali do klobás a iných výrobkov v mäsokombináte v poľskom meste Biala Rawska v Lodžskom vojvodstve. Štyridsaťtriročného majiteľa firmy teraz polícia zatkla a prokuratúra ho obvinila z nebezpečnej činnosti. Hrozí mu až osem rokov väzenia. Informovala o tom dnes česká spravodajská webová stránka Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Mäsokombinát v Bialej Rawskej má vlastný bitúnok. Polícia tam v sobotu 16. marca po 03.00 h SEČ skontrolovala pred vjazdom jeden z prichádzajúcich kamiónov.

 "Z 24 kráv na korbe ich bolo deväť zdochnutých, ostatné boli v predsmrtnej agónii - už ani nestáli na nohách, dali sa už len usmrtiť a odviezť do kafilérie, ktorá však v areáli nie je," uviedla hovorkyňa vojvodskej polície v Lodži Joanna Kacková.

Poľská prokuratúra preto mäsokombinát dôvodne podozrieva, že tam spracovával mäso zvierat uhynutých alebo v agónii, miešal ho s iným a vyrábal z toho klobásy či iné mäsové výrobky.

V jednom z chladiarenských vozov mäsokombinátu bolo 18 ton podozrivého hovädzieho mäsa. Podľa poľských novín Fakt veterinárna a hygienická služba skúma od pondelka jeho pôvod. Zároveň zisťuje, kam všade firma dodávala mäsové výrobky.

Hovorca Štátnej veterinárnej správy ČR Josef Duben povedal v stredu Novinkám.cz, že o prípade zatiaľ nemajú žiadne informácie, ale určite ho preveria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies