Ďalší prešľap: Sudca nevzal do väzby údajného objednávateľa vraždy!

NETKY.SK • 15 August 2013, 07:01 • 2 min
Ďalší prešľap: Sudca nevzal do väzby údajného objednávateľa vraždy!

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes nevzal do väzby 33-ročného Romana V. z Helcmanoviec v okrese Gelnica, stíhaného ako objednávateľa úkladnej vraždy 38-ročného muža z Gelnice.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry podala voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Podľa doteraz známych informácií sa úkladná vražda muža z Gelnice stala 9. augusta pred pol piatou ráno na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc. Vraždu si údajne objednal Roman V., lebo Gelničan sa domáhal vyplatenia väčšej sumy svojich peňazí. Roman V. si na vraždu veriteľa najal príslušníka skupiny košického podsvetia Róberta N. Ten s vodičom na ukradnutom BMW X5 dostihol obeť na ceste z Jahodnej do Košíc a strieľal na Gelničana v jeho aute zo samopalu s tlmičom. Gelničan najprv zrýchlil, potom prudko zabrzdil a z vozidla Ford Galaxy vyskočil. Páchatelia sa potom obrátili, ale havarovali. Strelec Róbert N. z havarovaného vozidla ušiel a je na úteku. Vodič ostal so zraneniami zakliesnený vo vozidle i so samopalom a nábojmi. 
Proti údajnému objednávateľovi svedčí najmä vodič BMW, z ktorého sa strieľalo. Po prepustení obvinený Roman V. pre médiá povedal, že vodiča nepozná a všetko je podľa neho vymyslené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies