Ďalší požiar vo Vysokých Tatrách, horelo nad Starým Smokovcom

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 15:29 • 2 min
Ďalší požiar vo Vysokých Tatrách, horelo nad Starým Smokovcom

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách dnes popoludní opäť horelo.

slovakia

left justify in out

„Požiar vznikol pri turistickom chodníku nad Starým Smokovcom. Vďaka rýchlemu nahláseniu a rýchlemu zásahu sa požiar nerozšíril,“ uviedol pre SITA riaditeľ popradských hasičov Ondrej Šproch. Oheň zasiahol plochu približne päť krát päť metrov. Príčina požiaru je podľa Šprocha rovnaká ako v prípade predchádzajúcich lesných požiarov v tomto týždni - nedbanlivosť a neopatrnosť pri zaobchádzaní s otvoreným ohňom.

Vzhľadom na rastúce riziko vzniku požiarov vyhlásili popradskí hasiči na celom území okresu Poprad už v stredu až do odvolania čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru na lesných pozemkoch v územnom obvode okresu Poprad pre dlhotrvajúce suché a teplé počasie. V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Zakázané je najmä zakladať alebo udržiavať oheň, používať otvorený oheň, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety či vypaľovať porasty bylín, krov a stromov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies