Ďalší požiar v tureckej bani: Počet obetí sa zvýšil na 229!

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 11:57 • 2 min
Ďalší požiar v tureckej bani: Počet obetí sa zvýšil na 229!

SOMA - V časti uhoľnej bane v tureckom meste Soma, kde tento týždeň zahynulo takmer 300 baníkov, vypukol dnes opäť požiar. Ten bráni záchranárom v prístupe k trom baníkom, ktorí sú údajne ešte pod zemou, uviedol turecký minister energetiky Taner Yildiz, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Yildiz pred novinármi povedal, že v noci nadnes vyniesli z podzemia mŕtve telá ďalších 15 baníkov, čím sa počet obetí najväčšieho banského nešťastia v tureckých dejinách zvýšil na 299, pričom traja pracovníci bane sú ešte stále nezvestní. 
      

Podľa ministra energetiky je len málo pravdepodobné, že baníci prežili v podzemí štyri dni po pôvodnom požiari, po ktorom sa do priestorov bane začal šíriť smrtiaci oxid uhoľnatý.
      

Z doterajších zistení vyplýva, že utorňajší výbuch a následný požiar v uhoľnej bani v meste Soma zavinila porucha distribučnej jednotky napájania. V čase nešťastia sa v bani nachádzalo celkovo 787 pracovníkov, z ktorých sa 450 podarilo zachrániť.
      

K doposiaľ najtragickejšiemu banskému nešťastiu v Turecku došlo v roku 1992 v bani neďaleko čiernomorského prístavného mesta Zonguldak, keď pri výbuchu zemného plynu zahynulo 263 baníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies