Ďaľší podozriví z útokov na maratóne v Bostone

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 07:07 • 2 min
Ďaľší podozriví z útokov na maratóne v Bostone

BOSTON - Bostonská polícia v stredu potvrdila, že obvinila tri zadržané osoby z marenia vyšetrovania aprílových bombových útokov v Bostone. Týka sa to dvoch Kazachov a jedného občana USA. Tí mali páchateľom, bratom čečenského pôvodu, pomáhať po uskutočnení ich činu.

slovakia

left justify in out

Vysokoškolskí študenti Massachusettskej univerzity boli spolubývajúcich mladšieho z bratskej dvojice, Džochara Carnajeva. Kazašská dvojica mala z jeho izby na internáte odstrániť počítač a pyrotechniku, o čo ich mal sám požiadať. Bostonská polícia preto minulý týždeň prehľadávala skládky v okolí Bostonu. Mladého Američana obvinili aj z krivej výpovede.

Bratia Carnajevovci sú podozriví zo spáchania útokov v Bostone, pri ktorých pred dvoma týždňami zahynuli traja ľudia a ďalších 264 utrpelo zranenia. Kým staršieho Tamerlana zabila pri prestrelke polícia, mladšieho Džochara obvinili z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia mu hrozí trest smrti. Mladík sa medzičasom vyšetrovateľom priznal, že ich činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane. Americká prokuratúra už stanovila aj termín prvého pojednávania, ktoré by sa malo uskutočniť 30. mája v Bostone. Džochar sa momentálne v nemocnici zotavuje zo strelných zranení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies