Ďalší odchod z Trenčína, KAA Gent potvrdil angažovanie stredopoliara Rabia

NETKY.SK • 30 August 2016, 17:23 • 2 min
Ďalší odchod z Trenčína, KAA Gent potvrdil angažovanie stredopoliara Rabia

GENT - Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín prišiel o jednu z kľúčových postáv mužstva, nigérijský stredopoliar Ibrahim Rabiu bude pokračovať vo svojej kariére v poprednom belgickom klube KAA Gent.

slovakia

left justify in out

Nový zamestnávateľ 25-ročného záložníka potvrdil transfer v utorok prostredníctvom svojho oficiálneho webu. Gent pripomenul, že z Trenčína nedávno získal aj Rabiovho krajana Mosesa Simona (v januári 2015). Rabiu podpísal s vedením KAA trojročný kontrakt. Prešiel aj Sportingom Lisabon, Celticom Glasgow či PSV Eindhoven.

 

Prestížny magazín World Soccer ho v roku 2007 zaradil do elitnej päťdesiatky nádejných talentov vedno s Garethom Balom, Sergiom Agüerom, Ángelom Di Maríom či Karimom Benzemom. V spomenutom poradí predstihol napríklad Toniho Kroosa, Mesuta Özila či Ivana Rakitiča. Rabiu má na svojom konte päť štartov v drese nigérijskej seniorskej reprezentácie.

KAA Gent sa na rozdiel od AS Trenčín prebojoval do skupinovej fázy Európskej ligy 2016/2017, v H-skupine si zmeria sily s ukrajinským Šachtarom Doneck, portugalským Sportingom Braga a tureckým Konyasporom.

Trenčín počas letného prestupového obdobia už opustili Matúš Bero (Trabzonspor), Gino van Kessel (Slavia Praha), Ryan Koolwijk (Excelsior Rotterdam), Mitchell Schet, Milan Rundič (obaja Slovan Bratislava), Dávid Guba (Termalica Bruk-Bet Nieciecza) či Jakub Holúbek (MŠK Žilina).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies