Ďalší mŕtvi v Egypte: Pri zrážkach zahynulo v piatok vyše 100 ľudí, 1000 protestujúcich zatkli!

NETKY.SK • 17 August 2013, 12:10 • 2 min
Ďalší mŕtvi v Egypte: Pri zrážkach zahynulo v piatok vyše 100 ľudí, 1000 protestujúcich zatkli!

KÁHIRA - Viac ako 1000 protestujúcich z Moslimského bratstva zadržali počas protestov, ktoré sa v piatok konali v Egypte. Podľa egyptských médií si zrážky počas dňa vyžiadali vyše 100 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Egyptské ministerstvo vnútra dnes oznámilo, že zadržaných bolo 1004 "živlov" Moslimského bratstva. Členovia tejto islamistickej organizácie sa podľa vyhlásenia ministerstva počas demonštrácií dopustili "teroristických činov", informovala agentúra Reuters.

Agentúra DPA uviedla, že po krvavých nepokojov "Piatka hnevu", ako svoje demonštrácie nazvali islamisti, sa počet obetí zvýšil na viac než 100. Spravodajský portál youm7 dnes ráno s odvolaním sa na lekárov hlásil, že len v Alexandrii pri zrážkach medzi demonštrantmi a policajtmi v piatok a v noci na dnes zahynulo 25 ľudí a ďalších približne 100 osôb utrpelo zranenia. V Káhire, v meste al-Aríš na Sinaji a vo viacerých provinciách v delte Nílu počas protestov a útokov islamistov na verejné budovy prišlo v piatok o život približne 80 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies