Ďalší film o Jackovi Reacherovi možno nakrúti Edward Zwick

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 14:50 • 2 min
Ďalší film o Jackovi Reacherovi možno nakrúti Edward Zwick

USA - Pripravované pokračovanie filmu Jack Reacher: Posledný výstrel (2012) by mohol nakrútiť americký režisér a producent Edward Zwick.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Deadline, podľa ktorého 62-ročný rodák z Chicaga v súčasnosti rokuje so spoločnosťami Paramount a Skydance. Na rokovaniach sa zúčastňuje aj scenárista Marshall Herskovitz, ktorý so Zwickom spolupracoval na vojnovej dráme Posledný samuraj (2003) či romantickej komédii Láska a iné závislosti (2010). Obaja by v prípade dohody mali prepracovať scenár Richarda Wenka. Ten pri písaní vychádzal z knihy Never Go Back (2013) britského spisovateľa Leeho Childa. Dielo vyšlo vlani v českom preklade pod názvom Nevracej se.

 

Film Jack Reacher: Posledný výstrel si v USA na konto pripísal 80 miliónov amerických dolárov a celosvetové tržby dosiahli viac ako 218 miliónov dolárov. Réžie sa vtedy ujal Christopher McQuarrie, ktorý sa postaral aj o scenár. V hlavnej úlohe mohli diváci a diváčky vidieť Toma Cruisa, ktorý by sa mal objaviť aj v pokračovaní. Cruise, McQuarrie a Don Granger by mali byť výkonnými producentmi. Snímku plánujú predstaviť verejnosti na budúci rok. 

 

Edward Zwick má na konte okrem spomínaných aj filmy ako Glory (1989), Legenda o vášni (1994), Odvaha pod paľbou (1996), Stav ohrozenia (1998), Krvavý diamant (2006) alebo Odpor (2008). V roku 1999 získal Oscara za produkciu filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies