Ďalší dôchodcovia obeťami podvodníčky

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 14:05 • 2 min
Ďalší dôchodcovia obeťami podvodníčky

LEVICE - Ďalší dôverčiví dôchodcovia sa stali obeťami podvodníčky. Neznáma žena prišla do ich domu v Demandiciach v Levickom okrese.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatpäťročnej pani Margite a jej o päť rokov staršiemu manželovi nahovorila, že je z elektrární, prišla skontrolovať zásuvky a priniesla preplatok za elektrinu. Použila už overený trik, chcela priniesť výdavok. Podvodníčka si veľmi dobre všimla odkiaľ pani domu vyberá peniaze. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, s dôchodkyňou sa vyúčtovala a dvojicu ešte požiadala zapnúť a vypnúť bojler v kúpeľni, aby ešte raz skontrolovala spotrebu. V nestráženej chvíli potom zo spálne ukradla 1 700 eur. Dôchodcom oznámila, že ide pre nový elektromer a viac sa nevrátila. Polícia prípad vyšetruje ako porušovanie domovej slobody a krádež. Keďže žena podviedla dôchodcov, čiže sa skutku dopustila na chránených osobách, hrozí jej trest na tri až osem rokov, dodala Bruchterová.

Polícia znovu vyzýva hlavne starších ľudí, aby boli opatrnejší a nedôverovali neznámym. Podvodníci sa do domov dostanú pod rôznymi zámienkami. Často sa vydávajú za pracovníkov plynární, elektrární, vodární či poisťovní. Do domov sa poľahky dostanú aj ako podomoví predajcovia. Stačí chvíľka nepozornosti a obete prídu o celoživotné úspory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona