Ďalší debakel HK Nitry vo Vítkoviciach 0:7

NETKY.SK • 5 Október 2016, 16:12 • 2 min
Ďalší debakel HK Nitry vo Vítkoviciach 0:7

OSTRAVA - Hráči Nitry dostali v hokejovej Lige majstrov ďalšiu poriadnu facku. Zverenci trénera Andreja Kmeča v utorok podľahli v prvom súboji šestnásťfinále play-off LM na ľade ostravských Vítkovíc vysoko 0:7, no v prestížnej nadnárodnej súťaži to pre tím spod Zobora nebol najvyšší debakel.

slovakia

left justify in out

Nitra totiž v predchádzajúcej sezóne ešte v skupinovej fáze podľahla Libercu doma 0:9. Aktérom utorkového duelu z tábora hostí sa po "výprasku" nehovorilo ľahko. "Od tohto stretnutia sme očakávali, že na domácich máme. Mysleli sme si, že to bude vyrovnanejšie. Vítkoviciam však všetko začalo padať, kým nám nič. Nejako sa to na nás zosypalo, nehrali sme dobre," povedal po súboji skúsený obranca Nitry Branislav Mezei.


Skormútený bol po stretnutí aj kouč Kmeč. "Do zápasu vôbec nevstúpili tak, ako sme si pred ním povedali. Keď sme mali byť aktívni, neboli sme a riešili to naopak," povedal tréner Nitry a pokračoval: "V prvej tretine sme nehrali náš hokej a už od úvodu duelu sa to s nami vlieklo. Nevedeli sme si poradiť s aktívnou hrou Vítkovíc, či už v našom alebo v ich obrannom pásme. Bol to taký zápas, ktorý možno opticky vyzeral vyrovnane, ale góly padali len do našej bránky."


Hráči HK Nitra v utorok vyslali na gólmana Daniela Dolejša spolu 22 striel, ale ani jedna z nich sa neujala. "Vítkovice hrali dobre, majú prepracovanú defenzívu, my sme sa nevedeli presadiť. Ak by súper inkasoval nejaký gól, hralo by sa nám lepšie," myslí si obranca Mezei. "Sme veľmi sklamaní, chceli sme byť lepším súperom pre Vítkovice. Boli sme pomalší, Vítkovice boli vždy o jeden krok pred nami," poznamenal Filip Bajtek.


Ťažko sa hovorilo aj skúsenému útočníkovi Jurajovi Štefankovi, ktorý v minulosti pôsobil práve vo Vítkoviciach. "Sedem gólov je veľa, no nehrali sme dobre. Chcel by som sa poďakovať našim fanúšikom, ktorí pricestovali na náš duel. Chcem sa im ospravedlniť za sedemgólovú nádielku a uistiť ich, že v domácom prostredí predvedieme omnoho lepší výkon," povedal Štefanka.


Odveta je na programe po Zoborom v utorok 11. októbra o 18.00 h.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies