Ďalší člen vedenia banky OTP predal akcie: Topí sa banka v problémoch?!

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 13:31 • 2 min
Ďalší člen vedenia banky OTP predal akcie: Topí sa banka v problémoch?!

BUDAPEŠŤ - Akcií maďarskej banky OTP sa v piatok zbavil ďalší predstaviteľ jej vedenia. Člen rady riaditeľov banky Péter Braun predal spolu 200 tis. akcií, priemerná cena predstavovala 4 555 HUF za akciu.

slovakia

left justify in out

OTP o tom informovala v pondelok. Tento mesiac sa veľkej časti svojich akcií zbavil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ banky Sándor Csányi. Akcie OTP na jeho krok za zareagovali prudkým poklesom a ich hodnota sa za necelý týždeň prepadla o vyše 20 %.

Na trhu sa objavili dohady, že šéf OTP Bank pravdepodobne akcie predal čiastočne aj na protest proti vládnym návrhom prepracovať úverové dohody s cieľom pomôcť ľuďom, ktorí si vzali hypotekárne pôžičky v zahraničných menách. Akcie banky OTP sa v pondelok o 11:19 SELČ obchodovali na úrovni 4 470 HUF za kus, čo bolo o 1,5 % menej ako piatková záverečná hodnota. 

OTP je najväčšou nezávislou bankou v strednej Európe a najväčšou komerčnou bankou v Maďarsku, kde väčšinu bánk vlastnia zahraničné spoločnosti. Pôsobí aj na slovenskom trhu, kam vstúpila v apríli 2002, keď sa stala majoritným vlastníkom OTP Banky Slovensko. Tá na Slovensku pôsobila od februára 1992, vtedy ešte pod názvom Investičná a rozvojová banka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies