Ďalší britský poslanec konzervatívcov prestúpil do euroskeptickej UKIP

NETKY.SK • 28 September 2014, 08:59 • 2 min
Ďalší britský poslanec konzervatívcov prestúpil do euroskeptickej UKIP

LONDÝN - Ďalší parlamentný poslanec, Mark Reckless, opustil britskú vládnucu Konzervatívnu stranu premiéra Davida Camerona. Na výročnej konferencii euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) oznámil svoj prestup do tejto strany.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters uviedla, že je už druhý prestup konzervatívneho poslanca k UKIP od augusta, osem mesiacov pred celoštátnymi voľbami.
      

V auguste prestúpil do UKIP poslanec Douglas Carswell.
      

Reckless na konferencii UKIP povedal, že mal ako konzervatívny politik pocit, že nemôže dodržať svoje sľuby voličom. Jedným z nich bol aj sľub o vystúpení Británie z Európskej únie.
     

UKIP chce okamžité stiahnutie Británie z EÚ a ukončenie imigračnej politiky "otvorených dverí". V britskom parlamente nemá žiadneho poslanca, ale v májových voľbách do Európskeho parlamentu v Británii zvíťazila a zobrala hlasy konzervatívcom.
      

Cameron sa vyjadril, že ak zostane po budúcoročných voľbách pri moci, usporiada v roku 2017 referendum o tom, či má Británia zostať v EÚ.  Ešte predtým sa zaviazal vyjednať zmenu vzťahov Británie s EÚ.
      

Podľa politických komentátorov môžu odchody poslancov vyvolať zmeny v euroskeptickom krídle Cameronovej strany, ku ktorému sa podľa odhadov hlási asi tretina z 304 konzervatívnych parlamentných poslancov, pred budúcoročnými voľbami.
      

Vnútrostranícke spory konzervatívcov o Európsku úniu prispeli v minulosti k odchodu posledných dvoch konzervatívnych premiérov, Johna Majora a Margaret Thatcherovej, pripomenula agentúra Reuters.  
      

Dodala, že poslanec Reckless sa dostal do titulkov novín v roku 2010, keď sa ospravedlňoval, že sa nezúčastnil na parlamentnom hlasovaní o rozpočte. Povedal, že mu to znemožnilo množstvo alkoholu, ktorý skonzumoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies