Ďalší atentát v Afganistane: Bombový útočník zabil v Kandaháre troch civilistov

NETKY.SK • 14 September 2013, 09:02 • 2 min
Ďalší atentát v Afganistane: Bombový útočník zabil v Kandaháre troch civilistov

KÁBUL - Najmenej traja civilisti prišli dnes o život a šesť ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu bomby v aute na juhu Afganistanu. Agentúru DPA o tom informoval hovorca guvernéra provincie Kandahár.

slovakia

left justify in out

"Atentátnik odpálil svoje auto o desiatej predpoludním (07.30 h SELČ) pri zdravotnom stredisku v okrese Damán na ceste k letisku," spresnil hovorca Džavád Fajsal.

Zároveň dodal, že bezprostredne "nebolo jasné", či bol útok zameraný na konvoj medzinárodných jednotiek vedených organizáciou NATO, ktorý sa v tom čas nachádzal zhruba kilometer obďaleč. Islamistickí fundamentalisti z hnutia Taliban incident nekomentovali. Taliban však prevzal zodpovednosť za piatkový útok na konzulát USA v západoafganskej provincii Herát, pri ktorom bol zabitý afganský strážnik a zranených 21 ľudí vrátane 16 civilistov, komentuje DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies