Dallas si uctí Jereho Lehtinena vyvesením dresu s jeho číslom 26

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:33 • 2 min
Dallas si uctí Jereho Lehtinena vyvesením dresu s jeho číslom 26

DALLAS - Klub NHL Dallas Stars si v rámci osláv 25. výročia založenia klubu uctí jednu zo svojich bývalých hviezd, fínskeho hokejistu Jereho Lehtinena.

slovakia

left justify in out

Slávnostná udalosť sa uskutoční v budúcej sezóne, registrujúcej štvrťstoročnú existenciu klubu, ktorý v novej ére predznamenal sťahovanie organizácií NHL zo severu na juh. Dres uznávaného krídelníka s číslom 26 vyvesia pod strechu American Airlines Center. "Je to pre mňa veľká česť. Toto ocenenie je pre hráča jedným z najväčších, aké môže ako jednotlivec získať," uviedol Lehtinen.

 

Fín strávil v Dallase štrnásť sezón, trikrát sa stal v jeho drese držiteľom Selkeho trofeje pre najlepšie brániaceho útočníka v sezóne. Celkovo v NHL nazbieral 514 bodov v 875 zápasoch, v roku 1999 držal nad hlavou Stanleyho pohár, ktorý s "hviezdami" z Dallasu získal v roku 1999. "Bol jedným z najlepších obojsmerných hráčov histórie tejto súťaže," povedal súčasný tréner Dallasu Lindy Ruff, ktorý vo finále Stanley Cupu v roku 1999 stál na striedačke súperiaceho tímu Buffala Sabres.

 

Lehtinen bude iba tretím bývalým hráčom Dallasu, ktorého dres vystavia pod strechu štadióna. Pred ním sa tejto pocty dostalo Nealovi Brotenovi (7) a Mikeovi Modanovi (9). Vyvesené boli aj dresy Billa Mastertona (19) a Billa Goldsworthyho (8), stalo sa to však ešte predtým, ako sa klub presťahoval z Minnesoty (North Stars) do Dallasu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona