Dallas podpísal dvojročný kontrakt s Gončarom

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 09:21 • 2 min
Dallas podpísal dvojročný kontrakt s Gončarom

NEW YORK - Vedenie hokejového klubu NHL Dallas Stars podpísalo dvojročný kontrakt s 39-ročným ruským obrancom Sergejom Gončarom. Štvornásobný účastník Zápasu hviezd zarobí počas tohto obdobia 10 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Gončar odohral posledné tri sezóny v Ottawe Senators, ktorá ho minulý týždeň vymenila do Dallasu za právo výberu v 6. kole draftu 2013. Podmieňovala to však dohoda Dallasu s Gončarom a keďže sa tak stalo, výmena je platná. "Sergej má za sebou skvelú kariéru v NHL. Je to ofenzívny obranca, ktorý je vynikajúci v presilovkách a jeho skúsenosti budeme veľmi potrebovať. Sme nadšený z toho, že najbližšie dve sezóny strávi v Dallase," povedal generálny manažér Stars Jim Nill.

Gončar by sa po sezóne stal nechráneným voľným hráčom a o jeho služby bol veľký záujem aj v KHL. Blízko k dohode bol elitný obrancu s Magnitogorskom, nakoniec však spojil svoju budúcnosť so zámorskou profisúťažou. Spomedzi aktívnych obrancov NHL má Gončar najviac asistencií (558), kanadských bodov (775) a je druhý v počte odohratých zápasov (1177).

V NHL odohral 18 sezón za Washington, ktorý ho v roku 1992 draftoval zo 14. miesta, Boston, Pittsburgh a Ottawu. V roku 2009 dvíhal nad hlavu Stanley Cup ako hráč Pittsburghu. V zbierke úspechov má aj dve medaily z olympijských hier, v roku 1998 získal s Ruskom v Nagane striebro a o štyri roky neskôr sa v Salt Lake City tešil z bronzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies