Dali by ste si zmrzlinu? Vo Francúzsku ju kúpite aj s touto bizarnou príchuťou!

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 15:30 • 2 min
Dali by ste si zmrzlinu? Vo Francúzsku ju kúpite aj s touto bizarnou príchuťou!

Všetci milovníci mrazenej lahôdky by zrejme zostali zaskočení, keby im v zmrzlinárni ponúkli takúto príchuť!

slovakia

left justify in out

Počuli ste už o francúzskej špecialite rillette? Je to niečo ako pomazánka alebo paštéta, ktorá sa vyrába z bravčového bôčiku a je v krajine mimoriadne obľúbená. Každoročne sa tu usporadúva festival, kam chodia výrobcovia z celej krajiny, aby sa predstavili so svojimi najlepšími „vynálezmi“ a inováciami miestnej lahôdky. Práve tohto festivalu sa zo žartu zúčastnil aj manželský pár Patrice a Catherine Riautéovci, ktorí sa zaoberajú výrobou zmrzliny. Na podujatí predstavili svoju novinku – zmrzlinu s príchuťou rillette a rozhodne nečakali, že zožnú taký úspech.

 

Ako manželia uviedli, pôvodne malo ísť o vtip, ktorý si pre festival pripravili, no to nebol jediný dôvod, prečo sa pre takúto novinku rozhodli. Francúzsko totiž v poslednom období zápasí s mliekarenskou krízou, ktorá na miestnych farmárov dolieha veľmi ťaživo. Riautéovci vedeli, že pokiaľ sa mlieko spracuje na zmrzlinu, zisk z neho je o tretinu vyšší, ako keď sa pošle distribútorovi. Rozhodli sa teda, že k náprave prispejú svojim dielom a bôčikovú zmrzlinu začali distribuovať do miestnej školy, supermarketov aj reštaurácii.

 

A zdá sa, že ich plán funguje. Napriek bizarnosti kombinácie mlieka, cukru, vajec a bôčiku je vraj zmrzlina veľmi lahodná a ľahká. Ľudia sú z nej príjemne prekvapení napriek prvotným pochybnostiam a nedôvere.

 

img

Manželia Riautérovci vyrábajú zmrzlinu s príchuťou bravčového bôčiku

Zdroj: Profimedia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona